fönsterbyte Stockholm

Dags byta eller renovera fönster?

Är det dags att byta fönster, eller renovera dem? Kanske du har gått och tänkt på det där med era fönster och skjutit det framför dig, i morgon ska jag ta itu med fönsterrenoveringen…. Det är ju inte bra att skjuta en viktig fönsterrenovering på framtiden. Vet du hur man gör för att renovera fönster? Först måste du skaffa väderskydd, så att inte allt regn kommer in och förstör era rum. Sedan gäller att ta bort all färg, allt kitt och sedan ersätta utslitet material med nytt. Se över fönsterglasen – är det dags att även byta dem?

Välj vilka fönsterglas du vill

Man kan byta fönsterglas till:

  • energiglas
  • bullerdämpande fönster
  • fönster som du inte behöver tvätta så ofta
  • inbrottsskyddade fönster.

Mycket att tänka på eller hur? Men vad är viktigast för er? Tänk igenom det och välj sedan om du vill byta fönster. När du har målat fönsterbågen, är det bara att montera fönsterglaset, lägga på nytt kitt och sedan montera fönster tillbaka i fönsterkarmen. Sedan är det bara att upprepa proceduren med alla andra fönster. Är det tidskrävande? Jo det brukar vara det.

Vill du hellre byta fönster?

Att byta fönster är bäst om du anlitar en hantverkare som har rätt kunskap och rätt verktyg för detta. Många fönsterleverantörer erbjuder sig ofta att själva komma ut och göra det åt en. På så sätt vet de att dina fönster blir rätt monterade. Tänk dig om de inte skulle vara rätt monterade, då kanske de inte är så täta som leverantörerna har utlovat. Av den anledningen är fönsterleverantörerna de bäst lämpade att komma ut till dig och montera dem åt dig. Då vet både de och du att de är rätt monterade. För dem är det oftast viktigt att du är nöjd. Och det är väl viktigt för dig med, antar jag.

Nya fönster innebär att du slipper renovering på många år framöver. Och byta till nya fönster kan också innebära att du får sänkta uppvärmningskostnader när väl vintern är här. Kanske svårt att tänka på det så här i sommarvärmen, men den som har den spar. Och fönsterrenovering är bökigt. Kanske inte för den som har mycket tid och gillar hantverket, men för de allra flesta är det så.