Golvläggare Bromma

Gillar du det som är naturligt?

Gillar du också att vara ute i naturen? Jag tror att man levde mycket mer ute i naturen “förr i tiden” och med “förr i tiden” tänker jag att man levde mycket närmare naturen och livet utomhus när Sverige ännu var ett samhälle där de flesta svenska levde som bönder. I många år levde de flesta svenskarna som bönder, vilket gjorde att många samtidigt levde i ganska stor fattigdom. Tänk själv att bara kunna bruka jorden, så man fick mat på bordet, i högst 3-4 månader. Att bara kunna odla och slakta djuren under en bråkdel av ett helt år, gör ju ingen mätt, alla de månader som det inte gick att odla.

Borde vi gå tillbaka till ”naturen”?

Det här med att vistas utomhus i naturen då? Det är ju gratis, och ger kraft och energi. Dessutom är ju träden det enda som kan motverka miljöförstöringen. Förutom att ge syre åt vår värld kan ju träden förse oss med fina trämöbler och vackra trägolv. Letar du efter golvläggare, säg i Stockholm och Bromma? Läs då mer på: golvjouren.se/golvlaggning-bromma/.

Kommer vi någonsin att gå tillbaka till naturen? Tillbaka till att odla, slakta djur och… vaddå? Det är ju svårt att kunna säga något om framtiden när man knappt vet något om den. Men personligen tror jag att vi kommer att behöva både varandra mer i framtiden och behöver det som naturen kan ge oss. Ska vi gå tillbaka till att odla mer men i liten skala? En del människor som bor i storstäder vill skaffa sig höns. Det är ju ganska billigt att skaffa sig hönor. På så sätt kan man säkra sin äggkonsumtion, i alla fall.

Jag måste erkänna att jag tycker det är en väldig tur att vi lever i det postindustriella samhälle som vi gör just nu. Vi lever ju i IT-samhället, då allt vi gör, är online, och helt beroende av elektricitet. Tänk dig bara om vi skulle mista elen. Vi skulle ju inte klara oss en sekund. Många kontor går på el, vi arbetar på datorerna som går på el, vi är beroende av våra mobiler, som går på el. Dörrar och hissar går på el, vår uppvärmning gör det, liksom de flesta toapumpar. Tänk att inte kunna gå på toa på grund av elbrist… Huvva.