Hemstädning i Stockholm

Hemstädning stressar Stockholmare

Hemstädning i Stockholm

Om du har besökt Stockholm någon gång, kanske du märker att folk kan springa på gatorna. Det är inget ovanligt att se stockholmare som springer för brinnkära livet till en tunnelbana, även om det kommer en till tunnelbana tre minuter senare.

Som utomstående står man där och undrar vad det är för fel på stockholmare. Varför springer de?

Frågar man en stockholmare om det hela, upplever de sig själva knappt som stressade. En och annan kanske medger att de är stressade, men själva upplever de inte stressen som skadlig direkt. Gillar man läget, är man kanske inte stressad. Vissa människor gillar när det händer saker i deras liv. Vissa gillar att ha mycket att göra och blir otålig av lättja.

Men handen på hjärtat – de flesta vill nog ha lagom mycket att göra och lagom mycket vila och tid att göra ingenting.

Mycket att bli vuxen

För flera år sedan pratade man om “vuxenpoäng”. Man bockade av olika saker som man hade gjort, och fick till sist alla “vuxenpoäng”. Det var sånt som att ta körkort, köpa sin egen lägenhet, få barn (genererade de flesta vuxenpoänger), få sin första fasta anställning osv.

Det är mycket som ska uppfyllas när man blir vuxen. Plötsligt har man ansvar, inte bara för sig själv, utan även för en familj, barn, hem och lån. Kanske har man skaffat sin första bil. Plötsligt åker man på semester – och inser att man har blivit riktigt vuxen.

Mest märker man att man har blivit vuxen, för att man själv börjar oroa sig över städningen hemma. Som vuxen börjar man städa där hemma – sådant som det alltid var någon annan som gjorde. Och har man inte tid för den där hemstädningen, börjar man väl kolla in städfirmor som erbjuder hemstädning, så man slipper bli stressad av  den också…!