badrumsrenovering stockholm

Ska du kakla badrum själv?

Alla får ju göra som de vill med sina egna badrum, det är ju ändå principen i Sverige, och den friheten har vi som konsumenter i Sverige.

Däremot vad vi inte vet, är ju om badrumsväggen med kakel blir så bra om vi gör det själva. Så länge som vi har utbildning för kakling av ytor såsom – badrumsväggar – så är det ju inget att vara orolig för – om man nu vill lägga kaklet själv i badrummet.

Det är ju lite riskabelt att lägga kakel i badrummet om man inte är utbildad hantverkare. Det som man alltid bör tänka på är att om något skulle bli fel och skadas i badrummet senare, så kan det hända att ditt hemförsäkringsbolag inte vill betala ut pengar ur din hem försäkring om något skulle bli fel.
Betalar man ur egen ficka, för alla eventuella skador i badrum, ja, då är det ju fritt fram. Så svårt kan det ju inte vara.

Gör så här:

  1. Börja med att riva ut allt gammalt material.
  2. Det går att lägga kakel på det gamla kaklet, men det är inte att rekommendera.
  3. Varför inte göra det ordentligt när du ändå gör det?

Har du rivit ut det gamla materialet eller kaklet, se då till att rummet är helt torrt när du ska kakla det. Sedan bör du tapetsera med en speciell våtrumsmatta och våtrumstapet.

Detta behöver du:

  • Du behöver använda en fix som fäster på våtrumsmattan och våtrumstapeten.
  • När du börjar nerifrån och går upp, bör du se till att använda vattenpass så att kaklet blir lodrätt och vågrätt och inte följer golvet eventuella sneda list.
  • Lägg på en sträng med fix, och placera sedan kakelplattorna enligt vattenpass, så att du vet att de blir helt raka.

Om du inte vill kakla badrum själv så kan du alltid anlita hantverkare som kan göra det åt dig. Det är inte svårt att få tag i hantverkare i storstaden, som till exempel i Stockholm.  Googla till exempel “badrumsrenovering Stockholm” eller byt  ”Stockholm” mot den ort där du bor. Här kan du läsa mer om hantverkare som erbjuder badrumsrenovering i Stockholm: grandconstruction.se/badrumsrenovering-stockholm/.