heltäckningsmatta stockolm

Trendigt med heltäckningsmatta

Har du också sinnebilder av heltäckningsmattor som något smutsigt och ohälsosamt? Det var ju så på 1970-talet, när alla önskade sig heltäckningsmattor överallt i sin bostad. Då lade man heltäckningsmattor i badrummet, hallen och vardagsrummet. Det var ju så trendigt med heltäckningsmattor då. Sedan kom 1980-talet och heltäckningsmattorna försvann, de var ju så allergiframkallande och dåliga för hälsan, ansåg man. De blev helt ute och syntes inte på våra golv, förrän nu.

Bättre kvalitet på heltäckningsmattor

Numera har vi lärt oss att heltäckningsmattorna tillverkas i material som inte samlar en massa damm. De är inte längre lika allergiframkallande och är enkla att tvätta så att man får bort allt smuts och damm som samlas på, i eller under dem.

Och det är väl en bra nyhet, åtminstone för alla oss som faktiskt gillar heltäckningsmattor och gärna har så varma golv som det bara är möjligt. Golv som är lagda antingen som parkettgolv eller trägolv med tiljor, är inte särskilt varma, även om de är varmare än stengolv, klinker golv och plastgolv. Men inga andra golv, än golv med heltäckningsmatta är varma, så att man inte behöver elda på mer än nödvändigt.

Skaffa heltäckningsmatta om du vill spara energi

Skaffa heltäckningsmatta är ett bra sätt att isolera bostaden. Om du har kalla golv, är en heltäckningsmatta bland det bästa sättet att behålla värmen inomhus så att du inte behöver skruva upp värmen på elementen, eller tända brasan i kaminen. Varma golv är mycket värt. Och skaffa heltäckningsmatta med lång lugg. Så heter det när man skaffar en heltäckningsmatta som är mjuk och som har mycket av det där som är varmt på en heltäckningsmatta. Det finns ju heltäckningsmattor som har kort lugg, vilket menar att de är ganska kalla, mest som en matta är, medan heltäckningsmattor med lång lugg, innebär att de är väldigt mjuka och varma. Klicka här om du vill läsa mer om heltäckningsmattor: kvm2.se/mattlaggning-stockholm.